Hoitokohteet

Suomessa fysioterapeutit käyttävät akupunktuuria lähinnä tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoidossa. Esimerkiksi nivelrikon hoidossa on saatu hyviä tuloksia akupunktiolla. Akupunktuuri lievittää kipua ja rentouttaa lihaksia ja voidaan siirtyä nopeammin aktiivisiin harjoituksiin. Erilaisia päänsärkyjä, esimerkiksi migreeniä, on hoidettu hyvin tuloksin akupunktiolla. Monien pitkittyneiden kiputilojen hoidossa akupuntiolla on saatu hyviä tuloksia.

Akupunktuurilla voidaan helpottaa myös allergista nuhaa, astmaa, ihottumia, säärihaavoja, kuukautis- ja synnytyskipuja sekä erilaisia toiminnallisia vatsavaivoja. Hyviä tuloksia on saatu ennen –ja jälkeen leikkausta annetulla neulahoidolla.

Hemiplegian eli toispuolihalvauksen hoidossa ja kuntoutuksessa on saavutettu hyviä tuloksia. Akupunktuuria käytetään yleisesti myös alkoholi-, tupakka- ja huumeriippuvuushoidon yhtenä osana.

Akupunktuurihoitooniittyy usein myös myönteisiä oheisvaikutuksia, kuten unen laadun, vastustuskyvyn ja aistitoimintojen parantuminen, yleinen rentoutuminen, stressin ja ummetuksen helpottuminen, luovuuden lisääntyminen, hormonitoiminnan normalisoituminen ja allergiaoireiden väheneminen.

Lue lisää:
medicalacupuncture.org
medical-acupuncture.co.uk

Julkaisuja:
Akupunktio rannekivun hoidossa
Akupunktio polven tekonivelkivun hoidossa
Akupunktio polven nivelrikkokivun hoidossa
Acupuncture for headache